ГоловнаСвіт

Макрон з Трампом зустрілися в Будинку Інвалідів

Візит присвячено сторіччю з дня вступу США в Першу світову війну.

Макрон з Трампом зустрілися в Будинку Інвалідів
Фото: rfi.fr

Президент Франції Еммануель Макрон прийняв з офіційним візитом свого американського колегу Дональда Трампа в Будинку Інвалідів у Парижі, повідомляє RFI.

Повідомляється, що два президенти і їхні дружини зустрілися в другій половині дня в четвер, 13 липня, в національному музейному комплексі "Будинок Інвалідів" в центрі французької столиці. Після цього Трамп і Макрон проведуть зустріч тет-а-тет в Єлисейському палаці, після якої відбудеться нарада в розширеному складі і підсумкова прес-конференція.

Під час переговорів обидва лідери мають намір обговорити питання, "які нас об'єднують", в першу чергу, боротьбу з тероризмом, розповіли агентству AFP в Єлисейському палаці.

Як зазначається, Париж поряд з Вашингтоном є найбільш активним учасником західної коаліції проти ІДІЛ у Сирії та Іраку. Не залишаться також без обговорення і питання, в яких у двох лідерів поки що немає згоди, як, наприклад, тема клімату, наголошується в повідомленні.

У французькій столиці президент США пробуде два дні. Візит присвячено до сторіччя з дня вступу США в Першу світову війну.

Увечері обидва президенти з дружинами повечеряють у ресторані "Жюль Верн" на другому поверсі Ейфелевої вежі. Наступного ранку, 14 липня, американський президент на запрошення голови Французької республіки буде присутній на військовому параді на Єлисейських полях у честь головного національного свята Франції - Дня взяття Бастилії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram