ГоловнаСвіт

Vertu закриває свою основну фабрику в Великобританії

Компанія перебуває на межі банкрутства.

Vertu закриває свою основну фабрику в Великобританії

Британський виробник елітних смартфонів Vertu закриває фабрику в Великобританії.

Про це повідомляє tjournal з посиланням на The Financial Times и The Telegraph.

За даними видань, Vertu перебуває на межі банкрутства: вона заборгувала кредиторам близько 128 млн доларів.

У Британії перебуває основне виробництво Vertu, де на пристрої встановлювали дорогоцінні метали і дорогі матеріали. Фабрика компанії в Азії, де проходить збирання смартфонів перед відправкою на оформлення до Великобританії, продовжить работу.

Як пише The Verge, останнім часом серед покупців впав інтерес до смартфонів Vertu, які засновані на Android-моделях із застарілими процесорами. При цьому пристрої прикрашалися дорогоцінними металами і камінням, а також дорогими матеріалами, через що могли коштувати більш як 30 тис. доларів.

У березні Vertu викупив турецький бізнесмен Хакан Узан. Він спробував виплатити кредиторам заборгованість, але пропонував тільки 2,8 млн доларів замість повної суми. Узан володіє правами на бренд і технології компанії та заявив, що має намір відновити її репутацію. У червні стало відомо, що бізнесмен заборгував постачальникам процесорів і комплектуючих та співробітникам, які більш як місяць чекають зарплати.

Нагадаємо, перший телефон Vertu з'явився на ринку в 2002 році. До 2015 року компанія продала близько 450 тис. пристроїв по всьому світу. Середня ціна смартфона становить понад $7,7 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram