ГоловнаСвіт

У НАТО зажадають від Росії припинити "блукати" в небі над Балтикою

Москва стверджує, що всі російські польоти над Балтикою відповідають міжнародному праву.

У НАТО зажадають від Росії припинити "блукати" в небі над Балтикою
Фото: www.ej.by

У Брюсселі 13 липня відбудеться зустріч Ради НАТО - Росія. Однією з тем обговорення будуть заходи, спрямовані на зменшення ризиків після нещодавніх інцидентів, пов'язаних з маневрами військових літаків над Балтійським морем.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Офіційні представники НАТО заявили, що вони будуть вимагати, щоб російські пілоти виконували плани польотів, відповідали на сигнали контролю повітряного руху або ідентифікували себе під час прольотів поблизу країн Балтії. Альянс НАТО заявив, що в червні відстежив три російські літаки над морем, в тому числі два реактивні літаки, які не відповіли на сигнали контролю повітряного руху або запити про ідентифікацію", - йдеться в повідомленні.

Москва стверджує, що всі російські польоти над Балтикою відповідають міжнародному праву. Зі свого боку Росія заявила, що в червні її літаки над Балтикою перехопили американський бомбардувальник B-52 й у того інциденту був відгомін "холодної війни".

Рада НАТО - Росія останнім часом розглядається як форум для запобігання ескалації напруження у відносинах Альянсу та Москви.

Нагадаємо, раніше в липні США вперше розмістили ракети Patriot у Литві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram