ГоловнаСвіт

"Друзі Путіна" виявилися власниками некомерційного партнерства з активами $396 млн

Некомерційне партнерство Тимченка і Колбіна - одне з найбільших у Росії.

"Друзі Путіна" виявилися власниками некомерційного партнерства з активами $396 млн
Геннадий Тимченко
Фото: www.forbes.ru

Одне з найбільших у Росії некомерційних партнерств з активами 24 млрд рублів (близько $396 млн) - "Розвиток ринку ефективних інвестицій" (НП РРЕІ) - належить мільярдерові Геннадію Тимченку і "другові Путіна" Петру Колбіну, колишньому співвласнику "Ямал СПГ" і нафтотрейдера Gunvor.

Про це пише Republic.

РРЕІ було зареєстровано в березні 2015 року в Санкт-Петербурзі. Republic з посиланням на бухгалтерський баланс партнерства повідомляє, що фінансові вкладення в РРЕІ склали близько 24 млрд рублів.

У 2015 році РРЕІ отримало доходи в розмірі 8,7 млрд рублів. Цього ж року, згідно зі звітами на сайті Мін'юсту РФ, партнерство витратило 2,5 млн рублів на проведення освітньої виставки в рамках форуму в Санкт-Петербурзі і ще 500 тис. рублів - на благоустрій акваторії Ладоги в Ландепох'ї. У 2016 році НП витратило 3,3 млн рублів на виставку професійної освіти і трохи більше за 10 млн рублів на організацію дозвілля для дітей і молоді.

Відповідно до закону про НКО, некомерційне партнерство створюється для досягнення суспільно благих цілей, а не заради отримання прибутку. Тому пожертвування, які можуть приймати партнерства, не обкладаються податком на прибуток.

З дослідження Republic випливає, що РРЕІ Тимченко і Колбіна - одне з найбільших у Росії. Його випереджають тільки 13 НКО, тоді як усього в Росії їх близько 22 тис.

Директором партнерства РРЕІ у звіті на сайті російського Мін'юсту вказано Павла Зайцева. Зв'язатися з ним виданню не вдалося, як і з Петром Колбіним. Геннадій Тимченко коментар не надав.

Про некомерційне партнерство Тимченка і Колбіна повідомляли у вересні 2016 року в розслідуванні "Дождя", присвяченого дружбу Колбіна і президента Росії. Одним з проектів партнерства Тимченка і Колбіна був благоустрій набережної річки Ладоги в карельському місті Лахденпох'я. За словами місцевих жителів, крім набережної, в місті мали з'явитися елітний готельний комплекс і яхт-клуб.

Путін називав Тимченка своїм другом у 2014 році під час "прямої лінії".

Як повідомляли в червні, до контрабанди російських нафтопродуктів на Захід через Білорусь причетне оточення Путіна, в тому числі Тимченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram