ГоловнаСвіт

Більш ніж 2 млрд людей позбавлені доступу до чистої питної води, - ООН

Близько 4,5 млрд жителів планети позбавлені адекватних санітарно-гігієнічних умов.

Більш ніж 2 млрд людей позбавлені доступу до чистої питної води, - ООН

У світі понад два мільярди людей позбавлені доступу до чистої питної води.

Про це йдеться в новій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВОЗ) і Дитячого фонду ООН, повідомляє агентство "Анадолу"

Як повідомляють, близько 4,5 млрд жителів планети позбавлені адекватних санітарно-гігієнічних умов.

У наш час 892 млн людей усе ще змушені справляти свої природні потреби де доведеться, а 600 млн користуються одним туалетом разом з іншими жителями цілого села або цілого поверху, наприклад, у гуртожитку, йдеться в доповіді.

Автори документа роблять висновок, що сьогодні величезна кількість людей, особливо в сільських районах, як і раніше, не має доступу до чистої питної води і живуть без туалетів. Це призводить до того, що кожного дня сотні дітей помирають від інфекційних хвороб, яким можна було б запобігти. Тільки через діарею щорічно гинуть 360 тис. дітей віком до п'яти років. Багато заражаються холерою, гепатитом А і черевним тифом.

"Чиста вода, санітарія та гігієна в будинку не повинні бути привілеєм лише заможних людей або городян", - заявив генеральний директор ВОЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Він нагадав усім державам про те, що доступ до чистої води та санітарії є фундаментальним питанням людської гідності і прав людини. Голова ВООЗ наголосив, що всі країни зобов'язані створити умови, що дозволяють реалізувати ці права.

Як повідомляли раніше сьогодні, в Ємені число людей із підозрою на захворювання холерою щодня збільшується на 7 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram