ГоловнаСвіт

У Грузії заявили про прохання України повернути Саакашвілі громадянство і "позбавити від нього"

Саакашвілі отримав український паспорт у 2015 році для призначення головою Одеської ОДА.

У Грузії заявили про прохання України повернути Саакашвілі громадянство і "позбавити від нього"
Мхаил Саакашвили
Фото: стоп-кадр видео

Перший віце-спікер парламенту Грузії Тамара Чугошвілі стверджує, що українська делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи попросила грузинських колег видати екс-президенту Грузії Михайлу Саакашвілі громадянство країни, щоб "позбавити їх від нього".

Про це повідомляє "Грузія.Оnline".

"На останній сесії ПАРЄ всі, починаючи від керівника української делегації і включаючи інших членів, просили нас: поверніть цій людині громадянство Грузії і позбавте нас від нього (можна вважати офіційним проханням) ... Коротше, вже друга країна намагається якось його позбутися", - написала Чугошвілі в Фейсбуці.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства стосовно Саакашвілі. Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може бути водночас громадянином іншої країни. Згідно із законом, коли громадянин Грузії отримує громадянство іншої країни, це є підставою для втрати громадянства.

Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. У листопаді 2016 року він подав у відставку з цієї посади.

22 червня на брифінгу в Брюсселі президент Петро Порошенко заявив, що не знає, що Саакашвілі робить в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram