ГоловнаСвіт

Україна, ймовірно, виступить у рамках ООН з ініціативою щодо Криму, - Єлісєєв

"Мова також про нові ідеї щодо деокупації Криму з використанням уже існуючих міжнародних і санкційних механізмів".

Україна, ймовірно, виступить у рамках ООН з ініціативою щодо Криму, - Єлісєєв
Константин Елисеев
Фото: dyvys.in

Україна виступить з певними ініціативами в рамках ООН, зокрема, що стосується Криму і його деокупації.

Про це заявив заступник голови адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Донбас і Крим - це, як альфа й омега, які питання ми порушуємо в наших переговорах з міжнародними партнерами. Що стосується Криму, то мова також про нові ідеї щодо деокупації Криму з використанням уже існуючих міжнародних і санкційних механізмів, щоб Крим повернути в лоно українського суверенітету", - розповів Єлісєєв.

"Ми зараз готуємося до сесії Генасамблеї ООН. Я не відкидаю, що Україна вийде з певними ініціативами в рамках ООН конкретно, що стосуються Криму, і в частині його деокупації. Я також хотів би передати сигнал тим громадянам України, які живуть на території Криму, що Президент України ні на секунду не забуває про їхню долю, про них піклуємося і обов'язково Крим повернемо в Україну", - зазначив він.

При цьому Єлісєєв наголосив, що для нього повернення окупованих територій - "це не просто професійний виклик, але і внутрішній - мої батьки і родичі живуть на окупованих територіях". "Це для мене працює не за честь, а за совість. Дійсно, опрацьовується проект закону "Про особливості державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету", - додав він.

Крим був анексований Росією в березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, проти Росії були введені санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте пізніше заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram