ГоловнаСвіт

Трамп відмовився від створення спільної з Росією групи з кібербезпеки

Американський президент відступив після жорсткої критики всередині США.

Трамп відмовився від створення спільної з Росією групи з кібербезпеки
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що не вірить у перспективу створення спільної з Росією двосторонньої групи з питань кібербезпеки, хоча й обговорював це питання під час особистої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Той факт, що президент Путін і я обговорювали групу з кібербезпеки, не означає, що я вважаю, що це може статися. Не може. Але припинення вогню - може, і воно сталося!" - написав Трамп у твіттері.

Зустріч Трампа і Путіна відбулася 7 липня в Гамбурзі на полях саміту G20. Присутній під час розмови двох президентів голова МЗС Росії Сергій Лавров розповів про домовленість створити робочу групу для вирішення проблем кібербезпеки. Мета групи - зрозуміти, як спільно контролювати безпеку в галузі кіберпростору, і не допускати втручання у внутрішні справи іноземних держав.

У США після цього політики і журналісти піддали жорсткій критиці таку домовленість.

За даними розвідки США, Росія втручалася у вибори американського президента шляхом хакерських атак, метою яких було не допустити обрання лідером США Гілларі Клінтон. Зараз це питання є предметом розслідування під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram