ГоловнаСвіт

Канада виділила на підтримку жінок-підприємців $20 млн

"Ця важлива інвестиція допоможе жінкам у країнах, що розвиваються".

Канада виділила на підтримку жінок-підприємців $20 млн
Фото: wemontreal.com

Канада вкладе $20 млн у фонд Світового банку для підтримки жінок-підприємців у країнах, що розвиваються.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє "Укрінформ".

"Кожен отримує вигоду, коли жінки мають необхідні їм для повноцінної участі в економіці і суспільстві ресурси. Наш уряд рішуче налаштований сприяти жінкам в отриманні коштів, необхідних для того, щоб стати успішними підприємцями та лідерами. Ця важлива інвестиція допоможе жінкам у країнах, що розвиваються, створити робочі місця, побудувати економіки, які працюють для всіх, і мати справжні та справедливі шанси на успіх", - сказав Трюдо.

Про офіційний запуск фонду підтримки жінок-підприємців Women Entrepreneurs Finance Initiative президент Світового банку Джим Ен Кім оголосив на полях саміту "Великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі. Крім Канади, кошти вже зобов'язалися внести уряди ФРН, США, Саудівської Аравії і ОАЕ. Загальна сума їх зобов'язань $325 млн. Керівник СБ висловив надію, що за допомогою інших країн G20 вдасться довести обсяг фонду до $1 млрд.

Ініціаторами створення такої платформи, метою якої є надання технічної підтримки, організація навчання та тренінгів, фінансування і надання позик стартапам, підприємствам і компаніям, заснованих жінками, в країнах, які розвиваються, виступили радник і дочка президента США Іванка Трамп і канцлер ФРН Ангела Меркель. Вони оголосили про це в квітні в Берліні під час економічного саміту "жіночої двадцятки" (W20).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram