ГоловнаСвіт

Канада і ЄС домовилися про дату запуску вільної торгівлі

Повна імплементація Угоди стане можливою після завершення її ратифікації парламентами всіх 28 країн ЄС.

Канада і ЄС домовилися про дату запуску вільної торгівлі

Всеохопна торговельна та економічна угода між ЄС і Канадою почне частково діяти з 21 вересня.

Про це йдеться в спільній заяві прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо і голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, повідомляє "Укрінформ".

"Зустрівшись під час саміту G20 в Гамбурзі, підтвердивши нашу загальну відданість заснованій на правилах міжнародної системи торгівлі, ми погодилися установити 21 вересня 2017 року датою попереднього запуску угоди", - заявили Трюдо і Юнкер.

Обидва лідери відзначили, що ця угода "означає новий розділ у відносинах між ЄС і Канадою".

"Відкриваючись один одному, тісно співпрацюючи з тими, хто поділяє такі цінності, ми зможемо підлаштувати і отримати вигоду від глобалізації. Важливо, щоб наші компанії і громадяни, справжні вигодонабувачі цієї угоди, почали користуватися її перевагами без подальшого очікування", - йдеться в заяві.

Додамо, що Угоду про вільну торгівлю вже було ратифіковано парламентами ЄС і Канади. Зараз завершуються останні переговори, щоб вона попередньо набула чинності. Повна імплементація Угоди стане можливою після завершення її ратифікації парламентами всіх 28 держав-членів ЄС.

Відразу після попереднього запуску Угоди між Канадою і ЄС буде взаємно скасовано близько 98% мит, а після повної імплементації лібералізації відчувають 99% тарифів.

Нагадаємо, що 1 червня Канада ратифікувала угоду про ЗВТ з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram