ГоловнаСвіт

Меркель: G20 досягла згоди з усіх важливих питань

Усі країни "двадцятки", крім США, підтримали Паризьку угоду щодо клімату. 

Меркель: G20 досягла згоди з усіх важливих питань
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції, присвяченій підсумкам саміту G20 у Гамбурзі, заявила, що учасники зустрічі погодили підсумкове комюніке.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

За її словами, країнам "великої двадцятки" вдалося досягти результатів з усіх питань, що обговорюються в ході саміту. Меркель зазначила, що лідери G20 погодилися зберегти відкритість ринків, наголосили на важливості боротьби з протекціонізмом і підтримали необхідність реалізації Паризької угоди щодо клімату, незважаючи на заяву США про вихід з неї. Меркель заявила, що рада з того, що більшість учасників G20 визнали реалізацію угоди "незворотною".

За словами дипломатів, загальна позиція була досягнута в питаннях захисту клімату і в торгових питаннях. У 30-сторінковому документі йдеться про те, що всі країни-члени G20 за винятком США мають намір домагатися якнайшвидшого досягнення пунктів Паризької угоди. У документі також наголошується, що вони "взяли до відома" позицію Штатів, які заявили про вихід із кліматичного пакту.

Водночас президент Франції Еммануель Макрон висловив надію, що він зможе переконати президента США Дональда Трампа в необхідності дотримання Паризької угоди. На наступній конференції з питань клімату, яка відбудеться 12 грудня в Парижі, Макрон має намір порушити питання фінансування кліматичних проектів.

Нагадаємо, що травневий саміт G7 завершився без узгодженої позиції щодо кліматичної угоди.

У підсумковій заяві саміту говориться, що шість із семи провідних держав підтримують Паризьку угоду, тоді як Сполученим Штатам потрібен додатковий час, щоб ухвалити рішення з цього питання. Через кілька днів після саміту США вийшли з Паризької кліматичної угоди.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram