ГоловнаСвіт

ПА ОБСЄ прийняла резолюцію про відновлення територіальної цілісності України

У документі зафіксовано окупацію Криму та підтримку Росією сепаратистів.

ПА ОБСЄ прийняла резолюцію про відновлення територіальної цілісності України
Фото: twitter.com/oscepa

Парламентська асамблея ОБСЄ в п'ятницю в Мінську прийняла резолюцію України "Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України".

Згідно з проектом резолюції, ПА ОБСЄ заявляє про свою "цілковиту повагу суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в межах її визнаних міжнародним співтовариством кордонів, які включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь".

Крім того, в документі ПА ОБСЄ заявляє про своє "засудження тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією і триваючої гібридної агресії Росії проти України на Донбасі".

Також своєю резолюцією ПА ОБСЄ "наполегливо закликає Російську Федерацію припинити спонсорування терористичної діяльності в Україні за допомогою припливу бойовиків, грошових коштів і зброї через непідконтрольні уряду ділянки українсько-російського державного кордону і перестати чинити будь-яку підтримку незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької та Луганської областей України, які здійснюють терористичні акти в Україні".

У резолюції також міститься заклик до Російської Федерації "забезпечити виведення своїх збройних формувань, військової техніки та найманців з території окремих районів Донецької та Луганської областей України під наглядом ОБСЄ, а також роззброїти всі незаконні збройні формування".

Росія голосувала проти документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram