ГоловнаСвіт

Російських хакерів запідозрили в кібератаці на АЕС у США

Загроз громадській безпеці в результаті кібератак не зафіксовано.

Російських хакерів запідозрили в кібератаці на АЕС у США
Фото: autocentre.ua

Влада США підозрює російських хакерів у нещодавніх кібератаках на кілька електростанцій, включаючи атомну, в Канзасі.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на кількох колишніх і діючих чиновників.

Метою хакерів може бути порушення системи електропостачання країни, зазначають співрозмовники агентства. Електростанціям були розіслані попередження у зв'язку з потенційною загрозою.

Усього атаки зазнали понад десять установок, одна з яких - АЕС Wolf Creek у Канзасі. Представники АЕС факт проникнення підтвердили, проте зазначили, що він не позначився на її роботі.

Представники Міністерства внутрішньої безпеки США і ФБР заявили Bloomberg, що загроз громадській безпеці в результаті кібератак не зафіксовано.

Bloomberg зазначає, що наразі незрозуміло, чи буде президент США Дональд Трамп порушувати цю тему під час зустрічі з Володимиром Путіним, яка повинна відбутися сьогодні в Гамбурзі.

Нагадаємо, що в грудні американські спецслужби опублікували доповідь, згідно з якою Росія намагалася вплинути на президентські вибори в Штатах за допомогою кібератак. Згодом проти російських спецслужб ФСБ і ГРУ були введені санкції. Зараз у Конгресі США розглядають законопроект про нові санкції проти Росії, який американські сенатори називають відповіддю на втручання РФ у вибори президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram