ГоловнаСвіт

Перед самітом G20 Путіна озброять "фейковими козирями" - InformNapalm

За останні дві доби запускалися інформаційні хвилі про "підготовку терактів у Донецьку".

Перед самітом G20 Путіна озброять "фейковими козирями" - InformNapalm
Фото: http://www.toonpool.com

Спецслужби РФ почали активне проведення інформаційних спецоперацій, спрямованих, крім відповіді на затримання російських військовослужбовців в Україні, також на підготовку до саміту G20 у Гамбурзі.

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

"Інформаційні спецоперації, крім відповіді на затримання російських військовослужбовців, також пов'язані з підготовкою до саміту G20, який відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі. Російські ЗМІ навперебій готують інформаційні приводи. Адже на саміті заплановано першу зустріч Путіна і Трампа, на якій стоїть питання Сирії й України. Путіну потрібні якісь, хоча б фейкові, козирі. На сьогодні для виконання цього завдання кинуто всі сили", - наголошено в матеріалі.

Зокрема 4 липня зафіксовано відразу два інформаційні вкиди аналогічного напрямку, що є дуже щільним "графіком" навіть для російської пропаганди. "У них мало часу, вони поспішають до саміту G20", - йдеться в повідомленні.

Перша "інформаційна качка" стосувалася того, що нібито на території ОРЛО запобігли теракту проти ОБСЄ, друга - бойовики "ДНР" заявили про запобігання "теракту" біля коледжу в Донецьку.

Пізніше, у другій половині дня, російські ЗМІ увійшли в третій виток інформаційних операцій, тиражуючи новини про захоплення в полон "майора ЗСУ з 128-ї бригади", який нібито готував теракти на території, контрольованій терористами "ДНР".

Заступник командира 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних Сил України Євген Бондар спростував ці дані, тиражовані в російських ЗМІ. Він підкреслив, що ніхто з військових бригади в полон бойовиків не потрапляв і бригада не займає позицій у Пісках.

Як зазначають в InformNapalm, синхронна робота представників терористичних формувань "ЛНР", "ДНР" і російських медіа є наслідком інформаційної операції російських спецслужб, яка повинна стати відповіддю на цілий ланцюжок провалів:

1. Захоплення в полон військовослужбовця 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ Віктора Агєєва зі складу ДРГ бойовиків 24 червня 2017 року в районі села Жолобок Луганській області.

2. Затримання двох диверсантів ФСБ Росії Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба 30 червня 2017 року під час рекогносцировки місцевості в районі Перекопської затоки.

Зазначають, що за останні дві доби спостерігалася активна підготовка до контрзаходів і провокацій: запускалися інформаційні хвилі у Тwitter і ЗМІ про "підготовку терактів у Донецьку". Згідно з InformNapalm, з досвіду попередніх спецоперацій Росії на Донбасі, можна припустити, що російські спецслужби "можуть застосувати також викрадення людей для обмінного фонду та інформаційних маніпуляцій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram