ГоловнаСвіт

На параді незалежності в Білорусі показали дивани та холодильники

Після військових розрахунків пройшла колона цивільної техніки.

У Білорусі, де сьогодні відзначають День незалежності, відбувся військовий парад військ Мінського гарнізону і проходження техніки цивільного призначення.

Фото: twitter.com/svaboda

Державне видання "Белта" повідомляє, що всього до параду було залучено близько 3,5 тис. військовослужбовців. У складі пішої колони взяли участь 20 парадних розрахунків, представлених Мінським суворівським військовим училищем, Військовою академією, військово-технічним факультетом Білоруського національного технічного університету.

У складі механізованої колони брали участь 26 парадних розрахунків сучасної бойової техніки. Усього було залучено 222 одиниці техніки. У складі механізованої колони - танки Т-72Б, бойові машини піхоти БМП-2, бронетранспортери БТР-80, автомобілі "Богатир", легкоброньовані автомобілі "Кайман", автомобілі МЗКТ з безпілотними авіаційними комплексами, станції Р-434, мінометні комплекси 2С12Б "Сані", бойові машини "Штурм", реактивна система залпового вогню "Полонез" та інша бойова техніка.

У складі повітряного ешелону в параді взяли участь 58 повітряних суден: 26 вертольотів і 32 літаки.

Колона цивільної техніки була представлена 102 одиницями, серед них - легкові автомобілі "БелДжі", техніка Мінського тракторного заводу, холдингів "Гомсільмаш", "Амкодор" та інших місцевих компаній.

Фото: twitter.com/belteanews
Білорусь відзначає День незалежності 3 липня, оскільки це свято прив'язаний не до розпаду СРСР, а до звільнення від німецьких військ у Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram