ГоловнаСвіт

У Гамбурзі почалися багатотисячні акції протесту проти G20

Німеччина виділила 32 млн євро на безпеку саміту.

Щонайменше 8 тисяч людей вийшли на акцію протесту в Гамбурзі, де через кілька днів пройде саміт "Великої двадцятки".

Фото: EPA/UPG

Як повідомляє "Німецька хвиля", в неділю, 2 липня, на вулицях міста вони вимагали активізувати заходи з охорони клімату, справедливої глобалізації і більш демократичного процесу прийняття політичних рішень. Організаторами маніфестації виступили профспілки, громадські об'єднання, неурядові організації, організації захисту навколишнього середовища. Вони стверджують, що на вулиці вийшли 18 тисяч осіб.

Водночас активісти Greenpeace в гамбурзькому порту на човнах влаштували акцію за відключення вугільних електростанцій і припинення виробництва електроенергії з кам'яного вугілля. В рамках акції вони розмістили величезний плакат на борту вантажного судна, яке, за даними організації, доправило в Гамбург 75 тисяч тонн вугілля з Росії.

Фото: EPA/UPG

Протягом дводенного саміту очікується проведення ще близько 30 демонстрацій за участю громадян різних країн і міжнародних організацій. Німецька влада очікує, що серед активістів будуть 7-8 тисяч "готових до насильства" представників вкрай лівих німецьких і закордонних рухів.

Порядок під час заходів будуть забезпечувати від 15 до 19 тисяч поліцейських. Витрати на безпеку у зв'язку з майбутніми зустрічами "Великої двадцятки" становитимуть 32 мільйони євро.

Саміт пройде 7-8 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram