ГоловнаСвіт

Качинський: у Польщі є право не приймати мігрантів

"Ми не експлуатували ті держави, з яких ці біженці приїжджають".

Качинський: у Польщі є право не приймати мігрантів
Фото: EPA/UPG

Голова правлячої в Польщі партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський вважає, що його країна має право не приймати мігрантів з країн Близького Сходу і Африки в зв'язку з загрозою безпеки і економічними проблемами.

Про це він сказав під час з'їзду партії "ПіС" в Пшисусі, пише Радіо Польща.

Качинський як приклад навів Фінляндію, яка, як він сказав, колись прийняла 100 мігрантів, а сьогодні їх у країні вже 26 тис. "Співвідношення один до двадцяти шести. Нам би вистачило набагато менше, щоб виникла велика проблема, пов'язана з безпекою. І йдеться не про тероризм, а про щоденну регулярну безпеку", - сказав лідер "ПіС".

Він додав, що немає ніяких причин радикально знижувати рівень якості нашого життя, життя в Польщі. Ярослав Качинський також зазначив, що Польща не несе ніякої провини за ситуацію, в якій опинилися біженці. "Ми не експлуатували ті держави, з яких ці біженці приїжджають до Європи, не використовували їхню робочу силу і, нарешті, ми не кликали їх сюди в Європу. Ми маємо повне моральне право сказати "ні!", - підсумував голова партії.

Уряд Польщі виступає проти механізму ЄС з релокації мігрантів у державах-членах згідно з установленими квотами. Прем'єр Беата Шидло неодноразово наголошувала, що більш ефективна форма підтримки жителів постраждалих від війни і збройних конфліктів країн - допомагати на місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram