ГоловнаСвіт

Проти Марін Ле Пен розпочато офіційне розслідування

Лідера "Національного фронту" підозрюють у зловживанні довірою.

Проти Марін Ле Пен розпочато офіційне розслідування
Фото: EPA/UPG

Французька влада оголосила про початок офіційного розслідування щодо лідера ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Її підозрюють у зловживанні довірою, передає Бі-бі-сі.

Як повідомив агентству Франс прес адвокат Ле Пен, звинувачення пов'язані з оплатою її помічників з коштів Європарламенту. За даними французької прокуратури, соратники Ле Пен по партії незаконно витратили на це мільйони євро.

Марін Ле Пен була одним з головних кандидатів на пост президента Франції. Вона зуміла вийти у другий тур, де з великим розривом програла центристу Еммануелю Макрону.

У лютому прокуратура Франції висунула попередні звинувачення проти соратника кандидата в президенти країни Марін Ле Пен. За версією слідства, бізнесмен Фредерік Шатійон надав партії незаконну позику.

Раніше найближчому помічникові лідера "Національного фронту" Катерін Грізе були пред'явлені звинувачення в отриманні грошей в рамках іншого розслідування.

Незадовго до цього в штабі цієї ультраправої партії пройшов обшук у справі про витрачання коштів Європарламенту. Партія заперечує причетність до махінацій, а сама Марін Ле Пен називає закиди політично мотивованими.

Раніше в червні Європарламент позбавив Марін Ле Пен депутатського імунітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram