ГоловнаСвіт

Держуправсправами президента України спростовує наявність заборгованості перед російською строною у своїх санаторіях у РФ

Але підприємства мають збитки.

Держуправсправами президента України спростовує наявність заборгованості перед російською строною у своїх санаторіях у РФ
Центральный вход в санаторий «Украина» г. Ессентуки Ставропольский край
Фото: Курортинфо

Українські санаторії на Ставропіллі (Російська Федерація) не мають заборгованості за комунальні послуги перед російською стороною.

Про це йдеться у відповіді на запит LB.ua до Державного управління справами Адміністрації президента України.

"За інформацією Державного лікувально-профілактичного закладу (ДЛПЗ) «Санаторій ім. М.О. Семашка», заборгованості за комунальні послуги в розмірі 137 млн рублів не існує", - йдеться в документі.

Як йшлося раніше в статті «Майно України в Росії під загрозою рейдерського захоплення» на LB.ua, російські ЗМІ повідомили про наявність заборгованості в належних Україні санаторіях «Ім. М.О. Семашка» (м. Кисловодськ) і «Україна» (м. Єсентуки), що належать Державному управлінню справами президента України (ДУС), які завинили Ставрополю 137 млн руб. за комунальні послуги за три роки (з 2014 року).

Наявність штучно створених боргів є ознакою рейдерської атаки на майно.

У ДУС також повідомили, що підприємство "формує консолідовану фінансову звітність відповідно до порядку складання консолідованої фінансової звітності та загальних вимог до розкриття інформації щодо її складання".

Крім того, відповідаючи на питання про фінансові показники санаторіїв, у ДУС повідомили, що 2014 року чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) ДЛПЗ «Санаторій ім. М.О. Семашка» склав 97.030 тис. російських рублів (в тому числі філії, якою є санаторій «Україна» - 84.011 тис. російських рублів). Чистий збиток - 33.274 тис. російських рублів (у тому числі філії - 11.881 тис. російських рублів).

2015 року чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)

ДЛПЗ «Санаторій ім. М.О. Семашка» - 137.520 тис. російських рублів (у тому числі філії, якою є санаторій «Україна» - 87.722 тис. російських рублів), чистий збиток - 14.581 тис. російських рублів (у тому числі чистий прибуток філії - 574 тис. російських рублів).

У 2016 році чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) ДЛПЗ «Санаторій ім. М.О. Семашка» - 171.643 тис. російських рублів (в тому числі філії, якою є санаторій «Україна» - 73.802 тис. російських рублів), чистий збиток - 15.365 тис. російських рублів (у тому числі чистий збиток філії - 9.905 тис. російських рублів).

У ДУС також запевнили, що майно санаторію «Україна», як і майно ДЛПЗ «Санаторій ім. М.О. Семашка», є власністю держави Україна, розташоване на території Російської Федерації і належить до підприємств, які перебувають в управлінні Державного управління справами.

Як повідомляли раніше, російські ЗМІ повідомили про наявність заборгованості: судові пристави Єсентуків у період з 2014 року дотепер порушили низку виконавчих проваджень про стягнення грошових коштів. Частина майна санаторію «Україна» на суму 250 тисяч рублів була вилучена, однак для погашення боргу цього не вистачило.

"Усі виконавчі провадження щодо санаторію «Україна» - 142 штуки - спочатку були передані для подальшого стягнення боргу в міжрайонний відділ судових приставів з виконання особливих проваджень УФССП Росії у Ставропольському краї, а опісля у відділ судових приставів міста Москва".

Крім того, «співробітники відомства мають намір продовжити стягнення, використовуючи при цьому всі наявні законні способи, в тому числі арешт майна, що залишилося, і транспортних засобів, що належать юридичній особі, з подальшим їх вилученням і реалізацією».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram