ГоловнаСвіт

Колишній лідер Придністров'я Шевчук втік з ПМР на човні

Нова "влада" порушила проти нього справу.

Колишній лідер Придністров'я Шевчук втік з ПМР на човні
Фото: dsnews.ua

Колишній лідер Придністров'я Євген Шевчук втік із території ПМР на правий берег Дністра і зараз перебуває на підконтрольній Молдові території.

Як зазначає Newsmaker.md в Придністров'ї, сьогодні з Шевчука зняли недоторканність. Проти нього порушено кримінальну справу за підозрою в розкраданні держкоштів в особливо великих розмірах. Шевчук, однак, не чекав подальшого розвитку подій і минулої ночі покинув Придністров'я, перепливши на човні через Дністер.

Придністровський парламент, крім зняття недоторканності з Шевчука, прийняв сьогодні ще одне цікаве рішення - про націоналізацію двох приватних банків (всього їх у ПМР три) - Іпотечного і Тираспромбудбанку. Необхідність націоналізації пояснили поганим фінансовим станом цих банків. За деякими даними, вони були близькі того-таки Шевчука.

У своєму фейсбуці Шевчук написав в соцмережах, що рішення керівництва ПМР - це "провокація", "підтасовування фактів" і "чергове свідчення використання владою методів залякування, тиску, шантажу, арештів для вибивання зручних і потрібних свідчень для зведення рахунків і боротьби з політичними опонентами".

"Шкодую, що моїм прихильникам, десяткам тисяч придністровців, які віддали за мене свої голоси на недавніх виборах, досі доводиться стикатися з цими безсовісними потоками брехні і бруду. Шкодую, що влада і ті, хто ними реально управляє, не в змозі запропонувати людям реальні успіхи, замінюючи їх показовими провокаціями. Людей обдурили на виборах, наобіцяв золоті і багато в чому безкоштовні гори і долар по курсу 11,3 після двох місяців правління. Що ми бачимо? Розіграли мильну оперу", - написав він.

Нагадаємо, що Шевчук очолював ПМР у 2012-2016 роках.

У грудні минулого року Шевчук програв вибори голови Верховної ради ПМР Вадиму Красносельському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram