ГоловнаСвіт

США підозрюють Асада в підготовці до нової хіматаки

"Відповідальність за хімічну атаку ляже на Асада, а також на Росію та Іран".

США підозрюють Асада в підготовці до нової хіматаки
Посол США в ООН Никки Хейли демонстрирует фото жертв химатаки в Сирии во время чрезвычайного заседания совбеза ООН , Нью-Йорк, С
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати бачать ознаки підготовки Дамаска до хімічної атаки проти власного населення і попереджають президента Сирії Башара Асада про наслідки за такі дії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Білий дім заявив, що спостерігає підготовку до атаки, схожу до тієї, яку Сирія здійснила в квітні і на яку США відповіли залпом крилатих ракет "томагавк".

"Хімічна атака, яку планує Асад, з великою ймовірністю обернеться загибеллю великої кількості мирних громадян, включаючи дітей, - заявив представник Білого дому Шон Спайсер. - Якщо режим у Дамаску піде на чергове масове вбивство за допомогою отруйних речовин, то великих неприємностей Асаду і його армії не уникнути".

Незабаром після виступу Спайсера таку заяву зробила постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі.

"Відповідальність за хімічну атаку ляже на Асада, а також на Росію та Іран, які допомагають йому в знищенні власного народу", - наголосила Хейлі.

Нагадаємо, 4 квітня в сирійському місті Хан-Шейхуні в результаті хімічної атаки загинули більш ніж 100 осіб, у тому числі 20 дітей, понад 160 людей постраждали. Низка експертиз довела, що застосовували бойову отруйну речовину.

Сирійська опозиція і країни Заходу звинуватили в атаці ВВС Сирії. У Дамаску всі звинувачення відкидають.

22 червня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція готова в односторонньому порядку застосувати силу в Сирії в разі використання Дамаском хімічної зброї. Макрон додав, що готовий діяти в подібній ситуації разом із США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram