ГоловнаСвіт

Суд частково відновив дію міграційного указу Трампа

Постанова буде діяти щонайменше до жовтня.

Суд частково відновив дію міграційного указу Трампа
Фото: EPA/UPG

Верховний суд США в понеділок, 26 червня, частково відновив дію міграційного указу президента Дональда Трампа, який тимчасово заборонив в'їзд у Сполучені Штати громадянам шести держав з переважно мусульманським населенням.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Постанова буде діяти до тих пір, поки вища судова інстанція США не розгляне в повному обсязі справу, наступне слухання у якій відбудеться в жовтні. В'їзд в країну іноземцям буде заборонено з визначених країн, які не мають "легітимних відносин з фізичними особами або організаціями в США", - наголошується в постанові.

Раніше Білий дім подав до Верховного суду два термінових клопотання про скасування двох постанов судів нижчої інстанції, щодо указу Трампа від 6 березня. Цим указом президент заборонив громадянам Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену в'їжджати в США протягом 90 днів - на період, поки адміністрація вводить жорсткіші правила видачі в'їзних віз.

Ціла низка американських судів визнали указ Трампа дискримінаційним. Вони не погодилися з доводами Білого дому про те, що це розпорядження покликане насамперед посилити національну безпеку США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram