ГоловнаСвіт

Італія скерує €17 млрд на порятунок двох банків

Veneto Banca і Banca Popolare di Vicenza визнано нежиттєздатними.

Італія скерує €17 млрд на порятунок двох банків
Фото: business-review.eu

Уряд Італії надасть до 17 млрд євро для порятунку двох банків у глибокій кризі - Veneto Banca і Banca Popolare di Vicenza.

Про це після засідання кабінету міністрів у неділю, 25 червня, заявив міністр економіки і фінансів Італії П'єр Карло Падоан, повідомляє агентство Reuters. Раніше рада з нагляду Європейського центробанку визнала обидва фінансові інститути нежиттєздатними.

Як пояснив Падоан, уряд має намір розділити активи двох збанкрутілих банків на "погані" і "хороші". Перші вирушать у так званий "поганий банк" (Bad Bank). В отриманні других зацікавлений банк Intesa Sanpaolo. На цю операцію уряд витратить 5,2 мільярда євро. Уже в понеділок, 26 червня, підрозділи банків, які працюють із клієнтами, відкриються під новою вивіскою. Ще 12 млрд євро становитимуть гарантії уряду на покриття можливих втрат від непогашених кредитів.

Banca Popolare di Vicenza займає 11 місце серед італійських банків за величиною активів. Його ринкова частка становить 1,7%. Veneto Banca був одним із чотирнадцяти найбільших банків Італії, які перебували під безпосереднім наглядом ЄЦБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram