ГоловнаСвіт

Голова ЦРУ: Росія втручалася не в одні вибори в США

"У певному сенсі це не новина", - заявив Майк Помпео.

Голова ЦРУ: Росія втручалася не в одні вибори в США
Фото: EPA/UPG

Росія протягом десятиліть намагається підірвати американську демократію, заявив директор Центрального розвідувального управління Майк Помпео.

В інтерв'ю телеканалу MSNBC він підтвердив, що Росія втручалася в американські вибори 2016 року, і назвав ці дії Москви "неоригінальними".

"Вони займаються цим протягом шалено довгого часу. Десятиліттями Росія намагається підірвати американську демократію, - сказав він. - Так що в деякому сенсі це не новина, але, зрозуміло, це акцентує увагу на нашій здатності зрозуміти, як їх зупинити".

При цьому Помпео заявив, що у нього немає доказів особистої причетності президента Росії Володимира Путіна до цього втручання.

Напередодні газета Washington Post написала про те, що Бараку Обамі ще в серпні минулого року було відомо про "пряме залучення" Володимира Путіна в спроби втручання у виборчий процес у США.

Видання стверджує, що на початку серпня 2016 року Обамі передали інформацію від джерел у російському уряді про пряме залучення Путіна в кібератаки, організовані з метою вплинути на результат виборів у США.

За даними газети, Обама розглядав десятки варіантів "покарання" Росії. В тому числі, як пише видання, Обама не виключав оприлюднення інформації, яка могла б зашкодити особисто Путіну. Однак в підсумку він зупинився на "символічних заходах", виславши 35 російських дипломатів із США і закривши доступ до двох заміських резиденцій російської місії в США.

Ці санкції у відповідь були введені вже в кінці терміну Барака Обами на посту президента - в грудні, після листопадових виборів.

Washington Post вважає, що Барак Обама тоді відмовився від рішучих дій, оскільки сам побоювався потрапити під підозру в спробах вплинути на результат виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram