ГоловнаСвіт

Французька журналістка померла після поранення в іракському місті Мосул

Веронік Робер підірвалася на міні разом з трьома колегами.

Французька журналістка померла після поранення в іракському місті Мосул
Фото: ru.rfi.fr

Французька журналістка Веронік Робер, поранена 19 травня від вибуху міни в Мосулі, померла від отриманих поранень. Про це в суботу, 24 червня, повідомили в державному телевізійному холдингу France Télévisions, для якого журналістка готувала репортаж.

Про це пише "Міжнародне французьке радіо".

Веронік Робер підірвалася на міні разом з трьома колегами, двома французькими журналістами та одним іракським в Мосулі у понеділок, 19 червня. У важкому стані її доставили в госпіталь американської військової бази. Її прооперували в Багдаді в п'ятницю, 23 червня, доставили в Париж.

Курдський журналіст Бахтіяр Хаддад, який працював у французькій знімальній групі перекладачем, загинув на місці. Наступного дня, 20 червня, від отриманих поранень помер колега Веронік Робер - французький військовий репортер і оператор Стефан Вільнєв. Третій журналіст, Самюель Форе, отримав легкі поранення.

Веронік Робер і Стефан Вільнєв супроводжували групу іракських спецпризначенців, що ведуть бої за місто проти бойовиків угрупування "Ісламська держава". Вони знімали репортаж для програми "Спеціальний кореспондент" державного телеканалу France 2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram