ГоловнаСвіт

У перинатальному центрі, відкриття якого відвідував Путін, за три місяці загинули 11 новонароджених

Слідчий комітет порушив кримінальну справу про халатність лікарів.

У перинатальному центрі, відкриття якого відвідував Путін, за три місяці загинули 11 новонароджених

З 8 березня по 1 червня в перинатальному центрі Брянської міської лікарні №1, на відкритті якого був присутній президент Росії Володимир Путін, померли 11 новонароджених дітей.

Слідчий комітет у Брянській області РФ порушив кримінальну справу про халатність у зв'язку із загибеллю дітей, повідомляє Дождь.

В рамках кримінальної справи із залученням відповідних фахівців будуть з'ясовані питання якості наданих установою медичних послуг. Після отримання результатів судових експертиз слідчі дадуть правову оцінку діям медиків.

Головний лікар лікарні Костянтин Воронцов підтвердив ТАСС, такі випадки дійсно були. За його словами, всі померлі діти "мали патології, екстремально низьку масу тіла". Воронцов додав, що перинатальний центр зараз закритий для дезінфекційних заходів, і це не пов'язано з перевірками СК, прокуратури і Росздоровнагляду.

Агентство відзначає, що перинатальний центр був відкритий у Брянську на початку березня. Президент Росії Володимир Путін відвідував відкриття центру при міській лікарні №1 разом з віце-прем'єром Ольгою Голодець та міністром охорони здоров'я Веронікою Скворцовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram