ГоловнаСвіт

ЦВК Росії: організація штабів Навального - поза законом про вибори

Навальному нагадали, що через судимість він не має права обиратися.

ЦВК Росії: організація штабів Навального - поза законом про вибори
Навальный
Фото: EPA/UPG

Організація штабів для підтримки політики Олексія Навального як кандидата в президенти РФ перебуває за рамками виборчої кампанії і поза регулюванням законом.

Про це заявили в Центральній виборчій комісії Росії, повідомляє РИА Новости

У ЦВК також заявили, що ніякої офіційної виборчої президентської кампанії в Росії не проводять, висування кандидатів буде можливо з грудня 2017 року. Там нагадали, що Навальний у зв'язку з судимістю зараз не має права обиратися.

"«З огляду на викладене, дії з організації штабів для підтримки "кандидата" О. Навального перебувають поза рамками офіційної виборчої кампанії з виборів президента РФ і поза регулюванням законодавством про вибори", - наводить повідомлення ЦВК "Интерфакс".

Раніше голова ЦВК Елла Памфілова заявила, що в Олексія Навального немає шансів бути зареєстрованим на виборах.

Нагадаємо, на початку травня вирок Навальному у справі "Кіровлісу" набув чинності. Опозиціонер отримав п'ять років умовно

Згідно із законом "Про вибори президента Росії", вирок, який набув чинності, позбавляє Навального можливості брати участь у президентських виборах через судимість за тяжкою або особливо тяжкою кримінальною статтею. Сам Навальний вважає, що, згідно з Конституцією Росії, брати участь у виборах президента можуть усі, хто дієздатний і не перебуває в місцях позбавлення волі. Адвокат Навального Ольга Михайлова впевнена, що в разі набуття чинності повторного вироку у справі "Кіровлісу" виникає юридична колізія через невідповідність між встановленим у Конституції і в законі "Про вибори президента Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram