ГоловнаСвіт

У Росії до 2025 року створять національну систему ПРО

У Москві заявили про "пряму загрозу" для РФ з боку ПРО, розміщених у Румунії та Польщі. 

У Росії до 2025 року створять національну систему ПРО
Система ПРО
Фото: nato.int

Національна система протиракетної оборони буде створена в Росії  до 2025 року.

Про це розповів у інтерв'ю "Парламентській газеті" генеральний конструктор системи попередження про ракетний напад Сергій Боєв.

"Передбачається, що до 2020 року буде завершено модернізацію системи ПРО А-135 міста Москви і Центрального промислового району, а до 2025 року завершиться створення ешелонованої національної системи ПРО", - сказав він.

Вона буде створена на базі протиракетних комплексів дальнього перехоплення, модернізованих комплексів ближнього перехоплення і зенітної ракетної системи ППО-ПРО, зазначив Боєв.

За його словами, "пряму загрозу" для Росії становляють комплекси Aegis Ashore, які розгорнуті в Румунії та Польщі. У них використовуються універсальні установки вертикального пуску, які дають можливість крім протиракет застосовувати крилаті ракети Tomahawk, розповів Боєв. "Цілком можливим є потайне переобладнання пускових установок для розміщення балістичних ракет середньої дальності", - зазначив він. 

База протиракетної оборони була відкрита в Румунії в травні 2016 року. Вашингтон заявляв, що вона потрібна для протидії загрозам з боку Ірану і Північної Кореї. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг тоді запевнив, що база не спрямована проти Росії. Президент РФ Володимир Путін назвав відкриття бази стартом нової гонки озброєнь.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram