ГоловнаСвіт

Канадський снайпер в Іраку встановив рекорд, убивши бойовика з відстані майже 3,5 км

Попередній рекорд належить британському снайперу, що уразив бойовика з майже 2,5 км в Афганістані.

Канадський снайпер в Іраку встановив рекорд, убивши бойовика з відстані майже 3,5 км
Фото: EPA/UPG

Канадський снайпер встановив рекорд, убивши в Іраку бойовика з відстані 3 тис. 450 метрів, повідомило видання Globe and Mail. У штабі військ спеціального призначення Канади підтвердили інформацію, але відмовилися розкривати деталі, передає Бі-бі-сі.

За даними видання, військовослужбовець 2-ї об'єднаної оперативної групи вистрілив у бойовика угруповання "Ісламська держава" із снайперської гвинтівки McMillan TAC-50. Куля пролетіла 10 секунд, перш ніж вразити ціль, зазначає газета.

За словами джерела видання в збройних силах Канади, цей постріл "фактично зірвав напад бойовиків ІДІЛ на іракські сили безпеки".

"Це було дуже точне застосування сили. Снайпер був настільки далеко, що погані хлопці просто не могли зрозуміти, що відбувається. "Це неймовірна майстерність. Це світовий рекорд, який, можливо, ніколи більше не буде побито", - сказав співрозмовник, додавши, що смерть бойовика була зафіксована на відео.

Попередній рекорд належить британському снайперу Крейгу Харрісону, що уразив бойовика угруповання "Талібан" з відстані 2 тис. 475 метрів. Це сталося в 2009 році в Афганістані. Згідно з даними JBM Ballistics, кулі, випущені Харрісоном із снайперської гвинтівки L115A3 Long Range Rifle, досягли мети приблизно через шість секунд.

У 2015 році Харрісон написав автобіографічну книгу "найдовше вбивство" (The Longest Kill), в якій, зокрема, розповів, що страждає від посттравматичного стресового розладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram