ГоловнаСвіт

Голову штабу Навального заарештували на п'ять діб за антикорупційний мітинг 12 червня

Повістку до суду опозиціонеру принесли і вручили під час прямого ефіру на YouTube.

Голову штабу Навального заарештували на п'ять діб за антикорупційний мітинг 12 червня
Архив
Фото: EPA/UPG

Голову передвиборного штабу Олексія Навального Леоніда Волкова заарештували на п'ять діб за організацію антикорупційного мітингу 12 червня

Про це в "Твіттері" написав юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов. Відповідне рішення ухвалив Симоновський районний суд Москви.

В адміністративному протоколі, який Волкову вручили в ОВС, йшлося, що він 12 червня організував неузгоджену акцію на Тверській вулиці в Москві "через відеохостинг Ю-туб".

Повістку до суду Волкову напередодні принесли і вручили під час прямого ефіру на YouTube-каналі Navalny Live.

Як Волков написав у "Твіттері", під час засідання суд відмовився переглядати запис 10-годинної трансляції, яку обвинувачення використовувало як доказ того, що Волков організував неузгоджений мітинг на Тверській. Також суд відмовив захисту Волкова у виклику свідків.

12 червня в містах Росії пройшли акції протесту проти корупції. У Москві та Петербурзі мітинги були не узгоджені з місцевою владою. За організацію акції на Тверській і непокору вимогу поліції політик Олексій Навальний отримав 25 діб адміністративного арешту. Його затримали в під'їзді його будинку ще до початку акції. Директор Фонду боротьби з корупцією Роман Рубанов отримав 10 діб адміністративного арешту за непокору співробітнику поліції.

На час розгляду судом протоколу, який склали щодо Леоніда Волкова, Рубанов відсидів 10 діб арешту, покинув спецприймальника і приїхав у Симоновський районний суд Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram