ГоловнаСвіт

Макрон планує обговорити українську кризу в "нормандському форматі" перед самітом G20

Саміт "Великої двадцятки" заплановано на 7-8 липня в Гамбурзі.

Макрон планує обговорити українську кризу в "нормандському форматі" перед самітом G20
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про плани провести зустріч у "нормандському" форматі перед самітом G20, який заплановано на 7-8 липня в Гамбурзі, повідомляє Інтерфакс-Україна. "Ми проведемо перед самітом G20 зустріч в цьому форматі", - заявив він в інтерв'ю газеті "Фігаро" і низці інших європейських видань.

Крім того, Макрон заявив, що переговори з колегами в "нормандському форматі" дозволять йому краще зрозуміти, на якому етапі перебуває врегулювання української проблеми.

"У тому, що стосується українського питання, я дам вам чітку відповідь після моїх перших переговорів у рамках "нормандського формату". Але абсолютно точно, що наш обов'язок - захищати Європу і її союзників у регіоні (на сході Європи - ред.). З цього питання ми не повинні відступати від своєї позиції", - сказав він в інтерв'ю "Фігаро".

Як повідомлялося, Макрон за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявив про необхідність проведення переговорів "нормандської четвірки" якомога швидше.

Українська сторона підтвердила готовність до проведення зустрічі "нормандського формату" на найвищому рівні.

Нагадаємо, напередодні посол Франції в Україні Ізабель Дюмон анонсувала зустріч Порошенка і Макрона, де буде обговорюватися робота в "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram