ГоловнаСвіт

Меркель і Макрон запропонують ЄС продовжити санкції проти Росії, - AFP

Європейські лідери збираються дати "чітку рекомендацію" щодо продовження санкцій ЄС.

Меркель і Макрон запропонують ЄС продовжити санкції проти Росії, - AFP
Макрон
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон під час саміту ЄС цього тижня збираються дати "чітку рекомендацію" для продовження секторальних санкцій проти Росії.

Про це повідомив можновладний представник Євросоюзу, пише DW з посиланням на AFP.

За інформацією агентства, Меркель і Макрон збираються проінформувати своїх колег з ЄС про стан реалізації мінських домовленостей для врегулювання конфлікту на Донбасі. При цьому, за інформацією джерела AFP, канцлер ФРН і французький лідер збираються дати "чітку рекомендацію" щодо продовження санкцій Євросоюзом.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ. Після того щопівроку лідери ЄС повинні приймати рішення про продовження санкцій.

Востаннє Європейська Рада продовжила секторальні санкції проти Росії 19 грудня 2016 року, вони будуть чинними до 31 липня 2017 року. У Брюсселі і в європейських столицях неодноразово підкреслювали, що санкції проти Кремля будуть зберігатися до повного виконання ним своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram