ГоловнаСвіт

Швеція викликала "на килим" посла РФ через інцидент з літаком

Російська авіація збільшує активність у регіоні Балтійського моря.

Швеція викликала "на килим" посла РФ через інцидент з літаком
Су-27
Фото: twitter.com/Puolustusvoimat

Уряд Швеції викликав "на килим" посла Росії у Швеції після того, як російський винищувач пролетів безпосередньо біля шведського розвідувального літака в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомляє Associated Press.

"Прес-секретар міністерства закордонних справ Швеції Гуннар Вранг повідомив AP, що на зустрічі, яка відбудеться найближчим часом, серед іншого обговорять інцидент, описаний у середу Збройними силами Швеції", - йдеться в повідомленні.

У Швеції відзначають, що під час інциденту в понеділок російський винищувач Су-27 пролетів біля шведського розвідувального літака і що відстань між ними була "дуже маленькою".

Російська сторона ситуацію поки що не прокоментувала.

Як наголошують, інцидент стався під час збільшення військової активності в регіоні Балтійського моря, а також повідомлень про порушення повітряного простору російськими військовими літаками і збільшення кількості російських військових суден.

Як повідомляли раніше, в понеділок російський збройний винищувач Су-27 пролетів на відстані півтора метра від розвідувального літака ВПС США над Балтійським морем.

Нагадаємо, що в травні міністр оборони Швеції назвав Росію головним викликом безпеці Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram