ГоловнаСвіт

Держдума дозволила засекречувати інформацію про майно чиновників

Російські депутати розширили повноваження Федеральної служби охорони.

Держдума дозволила засекречувати інформацію про майно чиновників
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії прийняла в третьому читанні законопроект, який дозволяє Федеральній службі охорони (ФСО) засекречувати персональні дані людей, які перебувають під її охороною.

Трансляція засідання велася на сайті нижньої палати парламенту РФ

Законопроект підтримали 377 депутатів, проти нього проголосували 36. Його спрямовано на затвердження до Ради Федерації.

Поправка про засекречування персональних даних осіб, що перебувають під охоронною ФСО, з'явилася в законопроекті до другого читання. У документі зазначено, що служба може вживати заходів щодо захисту персональних даних чиновників, за винятком інформації, "яка підлягає опублікуванню чи обов'язковому оприлюдненню відповідно до федеральних законів".

Законопроект було внесено до Держдуми в лютому президентом РФ Володимиром Путіним. У ньому пропонується дати право ФСО використовувати аеропорти і порти, а також отримувати забезпечення польотів і судноводіння, на безоплатній основі. Службі також дозволяється тимчасово обмежувати або забороняти рух транспорту і пішоходів на трасах проїзду об'єктів держохорони.

Крім того, законопроект зобов'язує співробітників ФСО проходити дактилоскопічну реєстрацію. Їм заборонять розміщувати в інтернеті та ЗМІ інформацію про себе й інших співробітників органів державної охорони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram