ГоловнаСвіт

У Колумбії викрали двох голландських журналістів

Угруповання, якe викрало журналістів, веде переговори з владою Колумбії про укладення перемир'я.

У Колумбії викрали двох голландських журналістів
Фото: kievskaya.com.ua

Двох голландських журналістів викрали в Колумбії бойовики з марксистського угруповання "Національна армія звільнення" (ELN).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Телевізійний журналіст Дерк Йоханнес Болт і оператор Евгеніо Ернест Марі були захоплені під час роботи в регіоні Норте де Сандерс, який межує з Венесуелою.

Колумбійські збройні сили почали пошукову операцію, щоб встановити місце перебування іноземних журналістів. "Ми встановили, що члени Frente Hector, яка входить до угрупування ELN, викрали двох журналістів", - відзначили в армії Колумбії.

Як зазначає Рейтер, угруповання "Національна армія звільнення", яка налічує близько 2000 бійців, часто викрадає як колумбійців, так і іноземців заради викупу або політичного тиску. Зараз керівництво ELN веде переговори з владою Колумбії з метою укладення широкого перемир'я і припинення конфлікту, який триває вже більш ніж 50 років.

Нагадаємо, в грудні 2016 року влада Колумбії амністувала повстанців з угруповання "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC). 

"Революційні збройні сили Колумбії" (FARC) - збройне крило Комуністичної партії - було створене в Колумбії в 1964 році. Відтоді в країні тривала громадянська війна. До 2002 року чисельність бойовиків FARC сягнула 200 тис. осіб, рух контролював третину країни. Мирні переговори почалися в 2012 році. До цього FARC зазнала низки великих військових поразок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram