ГоловнаСвіт

У Сомалі охоронця, що випадково вбив міністра, засуджено до страти

Наймолодшого міністр в уряді країни убито в своїй машині поруч з президентським палацом у Могадішо.

У Сомалі охоронця, що випадково вбив міністра, засуджено до страти
Сомалийские силовики
Фото: EPA/UPG

У Сомалі засуджено до розстрілу співробітника спецслужб, що помилково застрелив наймолодшого міністра в уряді країни, Абдуллахі Шейха Абаса, якого прийняв за екстреміста.

Вирок Ахмеду Абдуллахі Абді виніс військовий суд, засуджений може подати апеляцію, повідомляє Бі-бі-сі.

Міністра громадських робіт Сомалі 31-річного Абдуллахі Шейх Абаса убито в своїй машині на початку травня поряд з президентським палацом у Могадішо.

Адвокати підсудного заявляли, що вбивство сталося випадково. За їхньою версією, Абді прийняв Абаса за екстреміста - автомобіль міністра занадто близько під'їхав до автомобіля, в якому перебував інший чиновник, якого охороняв співробітник спецслужб.

Убитий міністр Абас виріс у таборі біженців у Кенії, в листопаді 2016 року він став наймолодшим міністром в уряді Сомалі. У зв'язку з його загибеллю президент країни Мохамед Абдуллахі Мохамед перервав свій візит в Ефіопію.

Як повідомлялося, зараз велика частина території Сомалі залишається під контролем ісламістського угруповання "Аш-Шабаб". У зв'язку з цим сомалійські силовики ведуть активну боротьбу з бойовиками, які здійснюють збройні напади і вибухи за участю терористів-смертників у Могадішо. Як відзначають аналітики, співробітники сил безпеки іноді нервують, і раніше вже були випадки, коли вони стріляли в чиновників або один в одного, не розібравшись в ситуації. Проте міністр став найбільш високопоставленою жертвою "вогню по своїх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram