ГоловнаСвіт

Голова Роскомнагляду особисто попросить у Дурова відомості про Telegram

Роскомнагляд планує внести Telegram до реєстру організаторів поширення інформації.

Голова Роскомнагляду особисто попросить у Дурова відомості про Telegram
Александр Жаров
Фото: The Insider

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров сказав, що протягом тижня особисто звернеться до власника Telegram Павла Дурова і попросить його надати відомству відомості про месенджер.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Роскомнагляд планує внести Telegram до реєстру організаторів поширення інформації. За словами Жарова, він звернеться до Дурова особисто, оскільки відомство чекає на інформацію від месенджера, але Дуров поки її не надав.

У травні "Ведомости" писали, що адміністратори Telegram-каналів попросили Дурова не допустити блокування месенджера. Також повідомляли, що Роскомнагляд попросив власника Telegram надати відомості про внесення месенджера до реєстру. Однак Telegram проігнорував це прохання. Якщо Дуров не повідомить Роскомнагляд про внесення месенджера до реєстру, то Telegram можуть заблокувати на території Росії.

Прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський тоді сказав, що інформація про звернення відомства до Дурова - "чутки".

12 червня Дуров написав у "Твіттері" про тиск ФБР на команду розробників месенджера. Він зазначив, що бюро намагалося підкупити членів команди і чинило тиск на них під час поїздки розробників у США минулого року.

Дуров вирішив створити безпечний месенджер у 2011 році. У розмові з The New York Times він розповів, що ідея створення Telegram прийшла в момент, коли в квартиру до нього намагалися проникнути бійці спецназу. Месенджер почав працювати в 2013 році.

Нагадаємо, на початку травня Роскомнагляд заблокував четвертий за кількістю користувачів месенджер у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram