ГоловнаСвіт

Іран пригрозив ІДІЛ ракетною атакою

У неділю Іран завдав удару по позиції джихадистів на сході Сирії.

Іран пригрозив ІДІЛ ракетною атакою
Фото: motto.net.ua

Іранський корпус вартових Ісламської революції попередив бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), що ракетні обстріли, завдані по східній Сирії день тому, можуть повторитися, якщо екстремісти будуть діяти проти безпеки Ірану.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на державне телебачення Ірану.

"За словами генерала Рамазана Шаріфа, якщо бойовики ІДІЛ здійснять конкретні дії з метою порушення безпеки Ірану, то, безумовно, буде більше ракетних запусків з новою силою", - йдеться в повідомленні.

Він додав, що в неділю були запущені шість ракет дальністю до 700 кілометрів. При цьому генерал зазначив, що запуски були "успішними", але "обмеженими".

Раніше Корпус вартових Ісламської революції завдав по території Сирії удару балістичними ракетами середньої дальності. За даними іранських військових, на базі були бойовики угруповання ІДІЛ, причетні до теракту в Тегерані 7 червня.

Нагадаємо, 7 червня в Тегерані дві групи терористів напали на парламент і мавзолей засновника ісламської республіки аятоли Хомейні. 16 людей загинули, близько 40 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram