ГоловнаСвіт

Трамп оголосив про скасування договору щодо поліпшення відносин із Кубою

Повітряне і морське сполучення з цією країною скасовувати не планується.

Трамп оголосив про скасування договору щодо поліпшення відносин із Кубою
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив про скасування торговельних домовленостей між США та Кубою, досягнутих його попередником Бараком Обамою, передає Радіо Свобода.

Під час виступу в штаті Флорида Трамп оголосив про намір переглянути домовленості, щоб "зробити їх набагато кращими і для народу Куби, і для США".

За словами президента США, він обмежує бізнес-транзакції між американськими компаніями і тими кубинськими підприємствами, які контролюються військовими.

Дональд Трамп, однак, зазначив, що посольство США в Кубі продовжить роботу. Також він не планує скасовувати повітряне і морське сполучення з цією країною.

Трамп заявив, що США не знімуть санкцій з Куби, поки в країні не звільнять усіх політв'язнів.

Барак Обама під час свого президентства виступав за зняття торгового ембарго з Куби, мотивуючи це необхідністю поліпшити життя кубинців. У 2016 році Обама став першим - з 1928 року - президентом США, який відвідав Кубу.

Нормалізація відносин між владою Куби і США почалася в 2014 році. У серпні 2015 року на острів приїхав тодішній держсекретар США Джон Керрі, на Кубі було відкрито американське посольство. В березні 2016 року Гавану відвідав Барак Обама.

Пізніше між країнами було відновлено чартерне авіасполучення. США також послабили торгове ембарго проти Куби. Водночас обраний американський президент Дональд Трамп в листопаді пригрозив відмовитися від нормалізації відносин з Гаваною і вимагав укладення вигіднішої Штатам угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram