ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини викликало "на килим" посла США

В Анкарі розкритикували рішення США видати ордер на арешт охоронців Ердогана.

МЗС Туреччини викликало "на килим" посла США
Драка в Вашингтоне
Фото: стоп-кадр radiosvoboda.org

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував рішення влади США видати ордери на арешт його охоронців. Посла США в Туреччині Джона Басса викликали в МЗС Туреччини.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Учора для 12 моїх охоронців у США видали рішення про арешт. Це що за закон? Якщо моя охорона не буде мене охороняти, то навіщо я везу її в Америку?" - заявив Ердоган.

Президент підкреслив, що Анкара боротиметься проти такого рішення США політичними і юридичними методами.

Також видання повідомляє, що посла США Джона Басса викликали в МЗС Туреччини, де дипломату донесли позицію Анкари про неприпустимість рішення щодо арешту співробітників охорони турецького лідера.

У МЗС Туреччини назвали рішення американської влади помилковим, упередженим і таким, що суперечить нормам права.

"Недостатність заходів забезпечення безпеки біля резиденції посла Туреччини у Вашингтоні і створила передумови для протистояння. На відміну від інших візитів такого рівня, під час відвідин президентом Туреччини Вашингтона американська влада не вжила відповідних заходів для забезпечення безпеки. Тому громадяни Туреччини не можуть нести відповідальності за інциденти, що відбулися у Вашингтоні", - наголошено в заяві відомства.

Нагадаємо, сутичка між прихильниками президента Туреччини і прокурдськими активістами відбулася під час візиту Ердогана у Вашингтон 17 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram