ГоловнаСвіт

У Росії судмедексперти визнали п'яним 6-річного хлопчика, якого розчавила машина

У крові хлопчика виявили 2,7 проміле алкоголю.

У Росії судмедексперти визнали п'яним 6-річного хлопчика, якого розчавила машина
Фото: 112.ua

Підмосковний Залізничний МВС і Слідчий комітет Росії перевіряють кримінальну справу, в якій експерти визнали п'яним шестирічного хлопчика, збитого машиною.

Як повідомляє "Медуза", про справу стало відомо майже через два місяці після події.

Батько загиблого хлопчика пов'язує парадоксальні результати експертизи з тим, що чоловік винуватиці ДТП - член злочинного угруповання.

Аварія з наїздом на дитину сталася у дворі будинку в Залізничному 23 квітня. За словами очевидців, 31-річна Ольга Алісова на Hyundai Solaris "мчала" по двору будинку 39 в мікрорайоні Павичі, розмовляючи по телефону. Вона не просто збила шестирічного хлопчика - потім вона проїхала ще близько 10 метрів. Відразу після ДТП Алісова вийшла з машини і почала комусь дзвонити.

Кримінальну справу проти Алісової не порушували протягом місяця. 18 травня батько хлопчика, офіцер Росгвардії Роман Шимко поскаржився на це голові "Справедливої Росії" Сергію Миронову. Через тиждень, 26 травня, Шимка викликали у Слідчий комітет і сповістили, що справу проти Алісової порушено за статтею 264 КК (порушення правил дорожнього руху, яке призвело до смерті людини). Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Потім батька повідомили, що його син був дуже п'яним, коли на нього наїхала машина. Висновок судмедексперта Шимко отримав 12 червня. У документі сказано, що в крові шестирічного хлопчика знайшли 2,7 проміле алкоголю - такий результат зазвичай буває в дорослої людини після пляшки горілки. Нарколог Олексій Казанцев розповів НТВ, що від такої кількості спиртного дитина мала б потрапити в реанімацію. Про парадоксальні результати експертизи написав "Лайф", після чого на ситуацію відреагували представники слідчих органів.

Роман Шимко пов'язує зволікання у справі і результати експертизи з тим, що чоловік Алісової належить до місцевого ОЗУ. Сама Алісова працює продавцем у салоні стільникового зв'язку. За інформацією НТВ, її чоловік (імені не називають) зараз "відбуває покарання в тюрмі". "Комсомольская правда" також зазначає, що Алісову представляє "відомий адвокат, яка брала участь у багатьох гучних справах".

У МВС уже оголосили, що відбудеться повторна експертиза. Зокрема, зразки, в яких знайшли алкоголь, порівняють зі слідами на днищі кузова автомобіля. Батько хлопчика згоден на ексгумацію тіла сина для повторних аналізів. Регіональне управління СК також пообіцяло перевірити всі матеріали справи, оскільки "частину доказів було знищено". Ольга Алісова поки що перебуває під підпискою про невиїзд.

Як повідомляли раніше цього тижня, в Росії перекинувся автобус з паломниками: 12 жертв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram