ГоловнаСвіт

У звільненого КНДР американського студента діагностували ураження головного мозку

Американець "не демонструє жодних ознак розуміння мови" і "обізнаності в тому, що його оточує".

У звільненого КНДР американського студента діагностували ураження головного мозку
Отто Уормбир
Фото: EPA/UPG

В американського студента Отто Вормбіра, якого КНДР відпустила після 17 місяців ув'язнення за звинуваченням у крадіжці плаката, виявили значне ушкодження головного мозку.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У молодика діагностували ураження відділів головного мозку і "велике відмирання його тканин".

22-річний Вормбір, який прибув до США у вівторок, 12 червня, перебуває у стабільному стані, але "не демонструє жодних ознак розуміння мови" і "обізнаності в тому, що його оточує", заявив директор підрозділу неврології в медичному центрі Університету Цинциннаті Деніел Кантер.

За словами лікаря, молодик нічого не говорить і не робить жодних "цілеспрямованих дій".

За їхньою інформацією, причиною ураження мозку могло стати кисневе голодування. На думку лікарів, воно могло бути спричинене зупинкою дихання через передозування ліків.

У березні 2016 року Вормбіра, який приїхав у КНДР як турист, засудили до 15 років позбавлення волі за спробу крадіжки пропагандистського плаката з готелю. Його звільнили через рік.

Батьки молодика раніше заявили, що їхній син рік провів у комі. "Ми хочемо, щоб світ знав, як країна-ізгой жорстоко обійшлася з нами і нашим сином і як вона залякала нас", - сказали вони в інтерв'ю The Washington Post.

Північнокорейська влада заявила, що у Вормбіра діагностували ботулізм, проте американські лікарі не підтвердили цю інформацію. Вони також не виявили в нього ознак травми.

Вормбір був студентом Університету штату Вірджинія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram