ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США вивчає фінансові операції зятя Трампа

Джаред Кушнер готовий співпрацювати зі слідством

Спецпрокурор США вивчає фінансові операції зятя Трампа
Джаред Кушнер
Фото: EPA/UPG

Спецпрокурор США і колишній директор ФБР Роберт Мюллер, який займається розслідуванням втручання Росії в американські президентські вибори, вивчає фінансові операції зятя Дональда Трампа і старшого радника президента Джареда Кушнера.

Про це у четвер, 15 червня, повідомила газета The Washington Post із посиланням на обізнані джерела.

Раніше газета вже повідомляла, що увага агентів Федерального бюро розслідувань прикута до серії зустрічей, які в грудні 2016 року відбулися у чоловіка Іванки Трамп із послом РФ у Вашингтоні Сергієм Кисляком і головою "Внешэкономбанка" Сергієм Горьковим. Про те, що бізнес-проекти Кушнера також стали предметом розслідування, тоді не згадувалося.

Під час зустрічі з Кисляком у грудні 2016 року зять Трампа запропонував дипломату встановити секретний захищений канал зв'язку для полегшення взаємодії з Кремлем, повідомляє видання.

Крім того, за даними видання, команда Мюллера вивчає ділові операції, які здійснювали інші близькі до Трампа люди, включно з колишнім радником президента з національної безпеки Майклом Флінном, Полом Манафортом, який кілька місяців очолював передвиборний штаб республіканця, і Картером Пейджем, який відповідав за консультації в питаннях зовнішньої політики під час передвиборної кампанії мільярдера 2016 року.

Адвокат Кушнера Джеймі Горелик підтвердила, що її клієнт готовий співпрацювати зі слідством. Раніше він, зокрема, пообіцяв виступити зі свідченнями перед законодавцями в Конгресі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram