ГоловнаСвіт

Сенат США одноголосно підтримав прихильність НАТО

Автор постанови назвав голосування історичним моментом у відносинах США і НАТО.

Сенат США одноголосно підтримав постанову, в якій підтверджується прихильність США угоді НАТО, повідомляє Голос Америки.

"Моя постанова, яка підтверджує прихильність США принципам НАТО, прийнята голосами 100 до нуля. Історичний момент у відносинах США і НАТО", - повідомив сенатор-республіканець Ліндсі Грем у Twitter.

Грем заявив, що одностайне голосування "запевнить наших союзників і повідомить нашим ворогам, що Америка рішуче підтримує НАТО і зобов'язання в рамках статті 5", - повідомляє ABCnews.

Той факт, що Сенат одноголосно підтвердив рішення, в якому наголошується на важливості положення НАТО про спільну оборону, - досить чітке послання президенту Трампу. Видання відзначило, що під час свого попереднього візиту в штаб-квартиру НАТО Трамп не скористався нагодою підтвердити підтримку Статті 5 НАТО, яка передбачає взаємозахист всіх країн-членів Альянсу. Однак, відповідаючи на початку червня на запитання ЗМІ щодо його ставлення до НАТО, Трамп підтвердив прихильність до угоди про колективну безпеку.

У травні повідомлялося, що Дональд Трамп задоволений обіцянками союзників з НАТО збільшити витрати на оборону, але розгляне питання про вихід з Альянсу, якщо вони не виконають ці зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram