ГоловнаСвіт

Британія і ЄС погодили дату початку переговорів щодо Brexit

Переговори про вихід Великобританії з ЄС повинні завершитися до березня 2019 року.

Британія і ЄС погодили дату початку переговорів щодо Brexit
Фото: EPA/UPG

Брюссель і Лондон остаточно домовилися про те, що переговори про вихід Великобританії зі складу ЄС почнуться в понеділок, 19 червня, повідомляє Німецька хвиля.

Тим самим процес Brexit стартує згідно з планом, хоча новий уряд Сполученого Королівства ще не сформовано, пише агентство dpa.

Офіційні представники Брюсселя і Лондона вперше після британського референдуму про вихід з Євросоюзу обговорять умови відмови Сполученого Королівства від членства в ЄС. Брюссель насамперед цікавлять гарантії для громадян держав ЄС, які живуть у Великобританії і виконанні цією країною всіх фінансових зобов'язань, взятих нею в якості члена Євросоюзу. Мова також піде про нові межі між Ірландією і Північною Ірландією.

Великобританія своєю чергою спробує домовитися про двосторонню угоду про вільну торгівлю, оскільки прем'єр-міністр Тереза Мей має намір вивести країну за межі внутрішнього європейського ринку і митного союзу.

Переговори щодо Brexit повинні завершитися до березня 2019 року.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% тих, що брали участь у референдумі. У березні 2017 року Закон про "Брекзит" прийняв парламент і схвалила королева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram