ГоловнаСвіт

Поліція Чечні припинила кримінальне переслідування бійця ММА Амрієва

Спортсмена звинувачували у використанні підроблених документів.

Поліція Чечні припинила кримінальне переслідування бійця ММА Амрієва
Мурад Амриев
Фото: Газета.ру

Поліція Чечні припинила кримінальне переслідування бійця ММА Мурада Амрієва.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу республіканського МВС.

"Дізнавачем відділу поліції номер 3 управління МВС у місті Грозний 14 червня поточного року винесено постанову про припинення кримінальної справи, порушеної за частиною 3 статті 327 КК РФ, у якій Мурад Амрієв проходив як підозрюваний", - сказав представник поліції.

Раніше "Новая газета" повідомляла, що, всупереч обіцянкам керівництва, чеченська поліція відмовляється закривати кримінальну справу проти чемпіона світу з боїв без правил.

Амрієва звинувачували в тому, що він у віці 16 років нібито надав у паспортний відділ Ленінського району Грозного неправдиві відомості для отримання паспорта, вказавши роком свого народження 86-й замість 85-го.

Сам він стверджує, що отримав паспорт на підставі копії свідоцтва про народження, де було помилково вказано рік народження. Цей документ йому видали замість втраченого під час військових дій у Чечні.

У 2013 році його затримали співробітники поліції, які, як повідомляла "Новая", фактично утримували його в заручниках, змушуючи повернутися з-за кордону його старшого брата, якого начальник поліції Грозного запідозрив в організації замаху на нього.

Пізніше проти Мурада Амрієва було порушено кримінальну справу за статтею 327 (використання підроблених документів), в рамках якої його оголосили у федеральний розшук. Однак 2014 року Мурада зняли з розшуку, а розшукову справу стосовно нього припинили. 1 лютого 2017 року його знову оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram