ГоловнаСвіт

Путін назвав Медведчука "українським націоналістом"

"Йому не подобається таке визначення, він вважає себе освіченим патріотом".

Путін назвав Медведчука "українським націоналістом"
Фото: nahnews.org

Президент РФ Володимир Путін назвав Віктора Медведчука "українським націоналістом".

Про це він заявив під час п'ятнадцятої "прямої лінії" з його участю.

"У Медведчука є власні переконання. Я вважаю, що він український націоналіст. Але йому не подобається таке визначення, він вважає себе освіченим патріотом України", - сказав Путін.

При цьому російський лідер наголосив, що батька Медведчука за часів СРСР відправили в заслання за те, що входив до складу Організації українських націоналістів. Разом з тим, він зауважив, що Медведчук виступає за добросусідські відносини з Росією.

"Його система поглядів базується на фундаментальних працях українських націоналістів, які писали свої роботи ще в 19 столітті. Це Франко, Грушевський, Драгоманов або щось на кшталт цього. Потім це людина нашого часу Чорновіл. Вони всі виходили з того, що Україна повинна бути незалежною, але федеративною державою. Віктор Медведчук відстоює їхню точку зору", - заявив Путін.

Також коментуючи дзвінок якогось "Дмитра з Києва", який запитав "Чому ви нас кинули? Адже в Україні не всі прихильники Бандери?", Путін заявив, що "ми нікого не мажемо однією фарбою". "Ми взагалі намагаємося не мазати нікого чорною фарбою. Ми боїмося завдати шкоди, ми не хочемо втручатися у внутрішні справи України", - наголосив російський лідер.

Крім того, Путін прокоментував той факт, що президент України Петро Порошенко на честь введення безвізового режиму з Європою зачитав вірш "Прощавай, немита Росія". Після цього президент РФ почав докладно розмірковувати про біографії Лермонтова і "порадив" Порошенкові "не задирати носа", а також "не розслаблятися особливо, бо аби чого не сталося".

"Якщо хтось хоче бути європейцем, рахунки свої нехай спочатку закриє в офшорних зонах, а потім говорить про благо народу", - додав російський лідер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram