ГоловнаСвіт

Голова МЗС України розповів про прийдешній період сконцентрованої політичної активності

Починається особливий за щільністю міжнародних політичних подій і навантаженням період.

Голова МЗС України розповів про прийдешній період сконцентрованої політичної активності
Фото: Посольство України в США

Окрім зустрічі з президентом США Трампом, президент України Петро Порошенко в найближчі місяці проведе зустрічі з іншими світовими лідерами.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив журналістів у середу ввечері в Києві.

«Президент нещодавно бачився з канцлером Німеччини, буде бачитися і з президентом Франції. Будуть і інші зустрічі, зокрема в Брюсселі. Тобто зараз період дуже сфокусованої та сконцентрованої політичної активності», - сказав Клімкін.

Міністр також анонсував кілька важливих подій на липень. «У нас буде і генсек ООН, потім генсек НАТО, майже одночасно пройде саміт Україна-ЄС. Тобто за щільністю подій і навантаженням це буде особливий період», - додав він.

Як повідомляли, у Міністерстві закордонних справ України підтверджують зустріч голів держав України і США. "Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу. Найближчим часом (прес-секретар голови держави - ред.) Святослав Цеголко зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною промови", - сказав голова МЗС України Павло Клімкін журналістам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram