ГоловнаСвіт

Лідер британських ліберал-демократів оголосив про відставку через релігійні переконання

Бути політичним лідером і жити як відданий християнин стало для Феррона неможливим.

Лідер британських ліберал-демократів оголосив про відставку через релігійні переконання
Фото: Alchetron

Лідер Ліберально-демократичної партії Великобританії Тім Феррон оголосив про відхід у відставку через релігійні переконання, повідомляє Бі-бі-сі.

"Бути політичним лідером, особливо такої прогресивної ліберальної партії, і жити як відданий християнин, слідувати біблійним вченням, стало для мене неможливим", - ідеться в заяві Феррона.

Політик зазначив, що під час передвиборної кампанії йому потрібно було проявляти більше мудрості, відповідаючи на запитання, що стосуються його релігійних переконань. За словами Феррона, фокусування журналістів на цих питаннях відволікло увагу від передвиборної програми ліберал-демократів.

"До мене почали підозріло ставитися через мою віру. А отже ми обманюємо себе, коли стверджуємо, що живемо в толерантному, ліберальному суспільстві. Ось чому я вирішив покинути пост лідера ліберал-демократів", - пояснив Феррон.

"Я ліберал до мозку кісток. А це означає, що я вважаю за потрібне захищати права і свободи людей незалежно від їхньої віри", - додав він.

Під час передвиборної кампанії Феррона часто запитували про те, як він ставиться до гомосексуальних стосунків і абортів. Це було пов'язано з тим, що раніше він говорив, що це "гріх" і "неправильно".

Напередодні ще один член Ліберально-демократичної партії, відкритий гей лорд Брайан Паддік заявив, що йде з поста "тіньового" міністра внутрішніх справ через "деякі погляди" Феррона.

На минулих 8 червня дострокових парламентських виборах ліберал-демократи отримали 12 мандатів. За словами джерел Telegraph, тепер очолити партію може Джо Суінсон.

Як повідомляли, радники Мей подали у відставку після втрати консерваторами більшості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram