ГоловнаСвіт

Сенат США підтримав законопроект про нові санкції проти Росії

Документ дає можливість вводити санкції на основні сектори російської економіки.

Сенат США підтримав законопроект про нові санкції проти Росії
Фото: betterworldcampaign.org

Сенат США в середу майже одноголосно (97 за, проти - 2) затвердив документ, який може узаконити і розширити санкції проти Росії, передає Голос Америки.

Відповідні поправки були внесені до закону про санкції щодо Ірану.

І туди сенатори додали російські санкції.

Документ, серед іншого, зобов'яже Білий дім, якщо він вирішить пом'якшити, призупинити або скасувати чинні санкції проти Росії, погоджувати рішення з Конгресом. Президент може накласти вето на цю поправку, але в Сенаті переконані, що мають достатню кількість голосів, щоб подолати це вето.

Нові санкції, за словами законодавців, є свого роду покаранням Росії за її причетність до кібератак на американські вибори, за окупацію українського Криму і підтримку уряду Сирії в шестирічній громадянській війні.

Поправка про санкції щодо Росії законодавчо закріплює і посилює шість чинних виконавчих актів, підписаних президентом Обамою щодо Росії та Україні і щодо російських кібератак. За словами сенатора Шеррода Брауна, цей документ, у разі підписання його президентом, дасть Конгресу можливість контролювати санкційну політику президента США щодо Росії.

"Цей документ дає можливість адміністрації вводити санкції на основні сектори російської економіки: гірничодобувну промисловість, металургію, морський і залізничний транспорт, а також нові інвестиції в російські трубопроводи", - зазначив один з ініціаторів введення нових санкцій - Браун.

Обмеження торкнуться і російської енергетики, а також посилюють боротьбу проти російської дезінформації і пропаганди в Центральній і Східній Європі. Американські законодавці впевнені, що ці санкції підтримують їхні європейські союзники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram